4 משפטים שאתם עשויים לשמוע מסינים שמתארחים אצלכם לצורך עסקים

החלטתם להזמין לישראל לפגישות את הקולגות מסין, לקוחות פוטנציאלים שתרצו לעשות אתם עסקה או שיתוף פעולה פורה.
הלקוח הסיני אינו דומה כלל ועיקר ללקוח האמריקאי או ללקוחות אחרים שלכם ויש לכם שתי דרכים ללמוד את זה – או לקבל עצה מבעוד מועד או לנסות לארח אותם,להשקיע מזמנכם וכספיכם ואז להיווכח בעומק הפער התרבותי והצורך להבין לעומק את הלך הרוח הסיני. רוצים טעימה מחויכת? קבלו 4 משפטים שיש סיכוי רב שתשמעו מהאורחים הסינים המגיעים אליכם לעשות עסקים בישראל.

הנהג אמר שיבוא לאסוף אותנו ב 8:30 מהמלון ,עכשיו 8:40

הסינים אוהבים שתדברו מדויק! אוהבים לקבל לוחות זמנים ברמת פירוט של כל שעה ושעה מזמן הביקור שלהם. משלחת סינית המגיעה לישראל, תצפה שתמסור להם את הלו"ז כמה שיותר מוקדם . כשאנחנו אומרים לו"ז הכוונה לא משהו "בגדול" אלא מה הם עומדים לעשות בכל רגע ורגע, כולל שעות ופרטים עד לרזולוציה הכי קטנה –
מי אוסף אותם משדה התעופה (שם) ובאיזו שעה, מה יהיה כתוב על השלט שיחזיק הנהג בשדה התעופה (מילה במילה ואוי אם הנהג יכתוב משהו אחר), באיזה שעה הם צפויים להגיע למלון ,מתי יוצאים לאכול באותו ערב וכו'.
כל חריגה ולו הקטנה ביותר (כן 10 דקות זו חריגה !) יש למנעה מראש ואם אי אפשר ,יש להסביר לסיני מדוע זה קרה. אין להשאיר לו לתהות מה קרה ומדוע, הסינים שונאים ללכת את הלא נודע.
עכשיו נסו לחשוב כמה נותני שירות ישראלים שלא מורגלים לכזאת דקדקנות צריכים להיות ערים לציפייה הזאת של הסינים לדיוק. חשבו על הנהג שלא חושב שהוא צריך להסביר שיש פקק תנועה (כי רואים את הפקק לא?…).חשבו על הפקידה במלון שהעבירה נציג סיני אחד לחדר שונה ממה שנרשם וכו'. נסו ליישר כל כך הרבה נותני שירותים בדרך עם הקו הזה…

יש חצי יום פנוי נרצה רק לצלם את ים המלח ולעשות טבילה קטנה
זאת כמובן משאלתם של תיירים רבים המגיעים לישראל . הם אמנם מגיעים לארץ כמשלחת עסקית אך עיקר החלום שלהם זה להגיע למקומות כמו ים המלח ,האם נרצה לאכזב אותם?
בעוד התייר הסיני הממוצע המגיע עם משפחתו כתייר יעדיף את האופציה הכלכלית ,אותו סיני המגיע כאיש עסקים ומתארח כ VIP על ידי חברה ישראלית ומצוי באווירת הייטק במהלך ביקורו , יצפה להלימה ברמה הגבוהה גם בפן התיירותי.
כשלרשותו לוח זמנים צפוף ורק מספר שעות " להגיע לים המלח לצלם ולטבול מעט" אי אפשר לקחת צ'אנס שהחוף הציבורי יהיה בדיוק באותו יום עמוס בקהל, שהמקלחות הציבוריות תהיינה מלוכלכות ושהמרחק ללכת מהאוטובוס לים יהיה מאכזב וכן גם איזור שמצטלם טוב בתנאי השמש. חייבים לבחור לו לוקיישן שיתאים אצלו עם הדימוי של ים המלח כאתר מורשת עולמית (או לפחות כמעט כזה) .אנו כישראלים יודעים שכדי שים המלח יצטלם טוב בתמונות חייבים לספק למשלחות המגיעות מסין טיול ברמה, טיול שייזכר כחוויה.

כשנהיה בקיסריה נמשיך אח"כ לאילת ונחזור בבקר
מבחינתם של סינים 5 שעות נסיעה זה בסדר אבל בשונה מדרכים שבהם אפשר לומר שגם הדרך היא חלק מההנאה (למשל מעבר הרים באירופה), כאן הנסיעה היא "משהו שצריך לעבור" וספק אם שהות בת שעות ספורות בעיר הדרומית תיזכר כחוויה. מה עושים?
מצרפים לנסיעה לאילת מדריך דובר סינית, מורה דרך שייטבל את הנסיעה עם סיפורים מעניינים והסברים על נקודות ציון בדרך. גם אם זה עשוי להראות בבחינת מותרות, מורה דרך דובר סינית בנסיעה כזאת זה ההבדל בין יום טיול מוצלח לאילת למפח נפש. מדריך סיני מוצלח ידע להפוך את הדרך עצמה מחסרת משמעות לחוויה ולהעניק לביקור באילת גוון אחר.

יש לנו שעתיים בין הפגישות נרצה לקפוץ לגנים הבאהיים
ומאיפה פתאום צצה בקשה כזאת שעד כה לא עלתה ולא תוכננה מול אף נותן שירותים. פתאום הם נהיו ספונטניים?!
צריך לדעת מתי להשתמש בקלף של הלו"ז באופן ההפוך (זה לא היה בלו"ז אז נשתדל אך לא מבטיחים) צריך להבין מי המבקש ומדוע, לדעת איך להסביר את זה בצורה שתתקבל בהבנה ולהראות נכונות אמיתית למצוא פתרונות יצירתיים כדי שיצאו מרוצים.

כן לא פשוט לארח משלחות ואנשי עסקים מסין,על מה שאנחנו רגילים "להחליק" הם זוכרים לרעה. מצד שני כחברה עם קילומטרז' של חברות שאירחנו מסין אנו יכולים לומר שכשקולטים אותם , מבינים ולומדים איך לספק להם מה שהם מצפים לו ,צפויה מהם הבעת תודה נאיבית ואמוציונלית ביותר וכמובן עסקים פוריים…