בחודש דצמבר האחרון הביאה חברת גולד תיירות עסקית עוד משלחת מרוצה מסין לישראל במסגרת סמינר חקלאי . מדובר במשלחת מאוניברסיטת Shanghai Vocational College of Agriculture and Forestry .
הרכב המשלחת הסינית כלל את המרצה , פרופסור Zhang Siqing עם הסטודנטים שלו מהפקולטה לחקלאות ויערנות שבשנחאי.
היוזמה היתה מהצד הסיני שפנו אלינו כשיעד של הסינים היה להכיר מגוון רחב של נושאי חקלאות ומשק החי בישראל.
נערכנו לסמינר במשך חודשיים ובמהלכו הצמידה חברת גולד תיירות עסקית לחברי המשלחת הסינית את האגרונום מר שי שטרן ששימש כמלווה עסקי בליווי קשוב לצרכים הסיניים במהלך ביקורם.
רגע הלו"ז לא נקבע מראש?
תכני הסמינר נקבעו ופורסמו מראש לאחר תשאול מדוקדק של נושאי העניין של חברי המשלחת הסינית – מה הם רוצים לראות אצלנו, היכן הם רוצים לבקר, אילו מרצים הם מעדיפים וכו'. לאחר שיח מקדים נרקמה תכנית מקצועית התפורה אישית ונישתית לאותם חברי המשלחת.
האם זה אומר שמה שהסינים בוחרים בעודם שם בסין זה מה שהם יעדיפו לשמוע כשהם נמצאים כאן?
ממש לא .רק כאשר מגיעה המשלחת באופן פיזי לארץ והסמינר מתחיל, ניתן להבין מתגובות חברי המשלחת, משיחות אישיות ומשאלות שנשאלות במהלך ההרצאות, האם מה שקורה בפועל זה באמת מה שציפו לו.
במילים אחרות האם במצב כזה עושים שינויים בתנועה? – כל הזמן!
איך אנו בונים לקוח סיני מרוצה לסמינר בארץ
דיוק בתכנים
חברת גולד מחזיקה בגישה שמשלחת ברמה אישית כה גבוהה המגיעה מכזה מרחק לישראל למטרת העשרת ידע תגדיר סמינר כמוצלח רק אם ייתן לה ערך מוסף רב באופן שבו הם מגדירים אותו ככזה.
כיוון שערך מוסף הוא עניין סובייקטי, לא תמיד מה שבתשאול מרחוק נראה נכון מתגלה ככזה בשטח.
לפעמים נושא ,ששני הצדדים (אנחנו והצד הסיני) אישרו אותו טרם ההגעה לארץ , מתגלה כפחות רלוונטי בסופו של דבר. לעתים מרצה מסוים אינו עונה על הציפיות רק כשמתחילים לשמוע אותו.
במקרים אחרים, נושא שבחרנו להקדיש לו X זמן מתגלה ככל כך מרתק ורלוונטי עד כי חברי המשלחת מביעים עניין להמשיך ולהרחיב עליו על חשבון נושאים אחרים בלו"ז.
למשל בסמינר החקלאי הנוכחי בחרנו לשלב צפיה בחליבת פרות (אף שלא הייתה בתכנית המקורית) לאחר שהבנו בעקיפין שזה ישתלב להם עם איזשהו דוח שהם צריכים להגיש.
האם כאן אנו צריכים לדבוק בגישה – רגע , יש תכנית ,הלו"ז נקבע ,זה מה שבחרתם מראש וזה מה שתקבלו? אנחנו גורסים שלא.
כחברת תיירות עסקית שמרכז ההתמחות שלה היא באירוח משלחות וסמינרים המגיעים מחו"ל לישראל , חשוב לנו להוציא את חברי המשלחת המגיעים לארץ ,מאוד מאוד מרוצים.
לפיכך אנו ערוכים במודל העסקי שלנו לגמישות ולשינויים בתנועה כדי לתת מענה מחובר ללקוח בכל רגע נתון.
אחת הדרכים שלנו להשיג משוב ולהתכוונן בזמן אמת (מהרגע הראשון שאנו פוגשים אותם בארץ) היא על ידי מלווה אישי צמוד מטעמנו ,במקרה של סמינר חקלאי ,היה זה הפעם האגרונום שי שטרן שבקשב רב ובתיאומים בזמן אמת שימש לנו זרוע חיונית להיות עם יד על הדופק ומתן פתרונות.
גמישות ללא עלות
להחליף תוכן ,לו"ז ביקורים או מרצים מתכנית שנקבעה ואושרה מראש גוררת שינוי גם בשירותי התיירות הנלווים ושינויים עולים בד"כ כסף. הסדרי הלינה, ההסעות, המסעדות ,המדריכים וכו' הם אופרציות שלא "אוהבות" ביטולים של רגע אחרון.
סוכן תיירות יודע להגיד "זה מה שבקשת ,הינה קבלת" ואם אתה רוצה לעשות שינויים תשלם.
חלק מהבידול של גולד הוא לא רק שלא לפחד משינויי בתכניות אלא לקבלן כחלק מהווי של עבודה עם משלחות ואנשים במיוחד כאלו המגיעים עם הבדלי מנטליות רבים ותפיסת עולם אחרת.
להבין ששינויים הם חלק מהאבולוציה הטבעית של סמינרים מהסוג הזה ולמצוא במסגרת התקציב הנתון פתרונות יצירתיים שיגררו כמה שפחות (אם בכלל) תוספות בעלויות על הלקוח.
תיירות ובילויים
גם במסגרת סמינר מקצועי יש לשלב פאן. הסינים לא בהכרח מכירים את עצמם מספיק טוב כדי לחזות שאחרי כמה ימים של תוכן מקצועי הם יזדקקו למעט פאוזה של טיול. כאן אנו נכנסים עם הניסיון שלנו ויודעים לשלב מינון של בילויים וטיולים באופן כזה שייתן להם לטייל ולהתאוורר ועדיין להרגיש שעיקר הטון היה מקצועי ומתאים לאופי הנסיעה. במקרה של המשלחת הנוכחית הם בקשו לטייל במקומות ה"קלאסיים" שסינים אוהבים לטייל בארץ.
הסמינר הוכתר כהצלחה כבירה